Deripaska traži raskid ugovora u CG

Advokati CEAC Holding limiteda ruskog milionera Olega Deripaske podneli su stečajnoj upravi Kombinata aluminijuma Podgorica i Privrednom sudu novi prigovor.

Region

Izvor: B92

Subota, 23.08.2014.

10:25

Default images

Njime se osporava Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji potpisan sa kompanijom Uniprom preduzetnika Veselina Pejovića.

Uniprom od 19. jula rukovodi imovinom KAP-a na osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji potpisanog sa stečajnom upravom i prodaje aluminijuma iako još nije uplatio ugovorenu kupoprodajnu cenu od 28 miliona evra.

Iz izvora bliskih CEAC-u Vijestima je nezvanično rečeno da pripremaju novu tužbu Privrednom sudu kojom će tražiti da se ništavnim proglasi Ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji koji je stečajni upravnik Veselin Perišić potpisao sa Unipromom.

CEAC je nezadovoljan što Uniprom ima mogućnost sticanja profita po osnovu upravljanja KAP-om iako za imovinu te kompanije još nije uplatio ni cent. Kompanija Olega Deripaska sumnja da je Uniprom koristio u proizvodnji i sirovine zatečene u KAP-u pre preuzimanja upravljanja.

Ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji Uniprom je preuzeo objekte, postrojenja i opremu, potrebnu za roizvodnju, kao i obavezu da, pod svojim imenom i o svom trošku, nabavlja potrebne sirovine za proizvodnju, osigurava sredstva za plate zaposlenih i izmiruje sve troškove proizvodnje aluminijuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: