Novo ruho turskih marina na Jadranu

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) pripremila je kreditni aranžman od 30 miliona evra za obnovu objekata u Marini Dalmacija i Marini Borik.

Region

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.08.2014.

08:14

Default images

Kredit će biti sindikovan, tako da pored 10 miliona evra koje obezbeđuje EBRD, po 10 miliona evra daju i Privredna banka Zagreb d.d. i Erste i Štajermarkiše banka d.d.(Steiermärkische Bank), navodi se u saopštenu EBRD-a.

Uz doprinos od 14 odsto BDP-u zemlje, turizam je jedan od ključnih sektora hrvatske privrede.

Potencijal za nautički turizam je posebno visok, ali da bi se taj potencijal realizovao, potrebna su specifična znanja i iskustva, kao i značajna ulaganja privatnoga sektora, kako bi se nadogradila i proširila postojeća infrastruktura i uveli međunarodni standardi.

Marina Dalmacija i Marina Borik su u vlasništvu Dogus Holdinga - jednog od najvećih poslovnih konglomerata u Turskoj, sa značajnim iskustvom u upravljanju marinama. Ove dve marine Grupa Dogus je preuzela 2012. godine i one čine deo ambicioznih planova razvoja Dogus Grupe.

Marina Dalmacija najveća je marina na Jadranu, nalazi se u Sukošanu i ima 1.141 vez, a Marina Borik je mala butik marina u zapadnom delu istorijskog dela grada Zadra.

S obzirom na nezaposlenost mladih u Hrvatskoj, koja je među najvišim stopama u celoj EBRD regiji, projekat će, takođe, nastojati da osigura obuku i mogućnosti zapošljavanja za mlade.

EBRD je kao investitor u Hrvatsku u protekloj deceniji uložio oko 2,9 milijardi evra u 160 projekata, navedeno je u saopštenju te međunarodne finansijske institucije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: