Duži boravak za vlasnike nekretnina

Crnogorska vlada usvojila je predlog zakona o strancima koji će omogućiti da u Crnoj Gori do godinu dana borave stranci koji poseduju nepokretnosti.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2014.

19:41

Default images

Do sada su stranci, a tako i oni koji su legalni vlasnici nekretnina u Crnoj Gori, mogli u toj zemlji da borave do 90 dana.

Generalni direktor Direktorata za unutrašnje poslove Abid Crnovršanin rekao je, kako prenose crnogorski elektronski mediji, da će novim zakonom biti regulisano pitanje postojećih vlasnika i stimulisati strance da dalje ulažu u nekretnine u Crnoj Gori, jer će na osnovu vlasništva nad nekretninama moći dobiti boravak do godinu dana, koji mogu produžavati dok su vlasnici nekretnina.

On je ukazao da će prvi put oblast stranaca, to jest pitanja njihovog ulaska i izlaska, boravka, prijavljivanja radnih dozvola i zapošljavanja, biti objedinjeno u jednom zakonskom aktu.

Novim zakonom se omogućava da stranci svoja statusna pitanja, uključujući ona vezana za rad i zapošljavanje, rešavaju u objedinjenom postupku kod jednog organa, to jest u Ministarstvu unutrašnjih poslova, naglasio je Crnovršanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: