Slovenija opet rasprodaje

Odlazeća vlada slovenačke premijerke, Alenke Bratrušek, saopštila je da je nastavila sa privatizacijom državnih preduzeća, koju je obustavila početkom meseca.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.07.2014.

20:39

Default images

Bratušek je uoči izbora, održanih 13. jula, do formiranja nove vlade zamrzla započetu privatizaciju 15 državnih kompanija, uključujući telekomunikacionog operatera Telekom i ljubljanski aerodrom, prenosi agencija Frans pres.

Ministar finansija Slovenije, Uroš Čufer, kritikovao je zamrzavanje privatizacije, navodeći da je to "predizborni potez" Bratušekove, usmeren protiv njenog glavnog protivkandidata Mira Cerara, koji se protivi privatizaciji kompanija iz sektora infrastrukture.

Cerar, najverovatnije novi premijer Slovenije, već je pokrenuo pregovore sa drugim strankama radi formiranja koalicije koja bi nastavila sa privatizacijom, ali bi ključne firme iz oblasti infrastrukture ostavila u državnom vlasništvu.

Krizom pogođena Slovenija jedva je prošle godine izbegla da zatraži međunarodnu finansijsku pomoć, tako što je preduzela teške korake u cilju smanjenja budžetskog deficita, uključujući i program privatizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: