"Nije tačno da MOL uništava Inu"

Predsednik Uprave MOL-a, Zoltan Aldot, izjavio je da ta mađarska naftna kompanija želi i dalje da ostane strateški partner u hrvatskoj Ini.

Region

Izvor: Tportal

Ponedeljak, 28.07.2014.

12:04

Default images

On je izrazio očekivanje da će pregovori s hrvatskom vladom uskoro biti uspešno završeni.

"MOL je dugoročni investitor, to je normalna stvar. Mi smo tu već 10 godina i želimo da investiramo i radimo za budućnost Ine", kazao je Aldot za Dnevnik Nove TV u Umagu, ne želeći da komentariše najavu hrvatskog ministra privrede o državnom otkupu Ininih deonica od MOL-a.

Aldot je istakao da zastoj u pregovorima ne znači i njihov završetak, izrazivši uverenje da se dve strane mogu dogovoriti i dodajući da najveći deoničari imaju isto mišljenje o budućnosti i razvoju Ine.

Na pitanje da li je svestan da u Hrvatskoj preovladava utisak da je MOL neiskren partner i da uništava Inu, Aldot je odgovorio da to nije istina, podsetivši da su mnogo investirali u Inu i da žele da ona bude jaka kompanija u Hrvatskoj i regionu, prenosi Tportal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: