HR: Tužbe za neisplaćene zarade

Inspektori rada u Hrvatskoj podneli su prekršajnim sudovima sedam optužnih predloga protiv poslodavaca koji nisu isplatili zakonom propisane minimalne plate.

Region

Izvor: B92

Petak, 25.07.2014.

20:44

Default images

Prijave su usledile pošto je pre deset dana Poresdka uprava Hrvatske objavila takozvanu "listu srama poslodavaca" - popis preduzeća koja nisu isplatila plate svojim radnicima.

Na tom popisu je više od 7.000 poslodavaca koji u prvih pet meseci ove godine nisu isplatili plate, a ministar rada Mirando Mrsić najavio je da će odmah posati inspekciju u firme s najvećim brojem zaposlenih s tog spiska.

U saopštenju se navodi da je inspekcija do juče počela kontrolu kod 52 poslodavca, a završila kod devet.

U prvih šest meseci ove godine obavljeno je 5.728 inspekcija, a zbog ukupno 3.359 prekršaja iz nadležnosti Inspektorata rada, prekršajnim sudovima podneto je 1.356 optužnih predloga. Izdat je 61 prekršajni nalog, 83 obavezna prekršajna naloga i izrečeno 35 novčanih kazni.

Utvrđeno je da poslodavci u tom razdoblju nisu platili više od 7.000 zaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: