Mađar Telekom otpušta 1.700 ljudi

Mađarski telekomunikacioni operater Mađar Telekom (Magyar) otpustiće tokom naredne dve godine približno 1.700 zaposlenih, saopštila je kompanija.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 24.07.2014.

19:25

Default images

Rukovodstvo Mađar Telekoma se dogovorilo sa sindikatima o pitanju plata, broja zaposlenih i stimulansa mimo plata, navodi se u saopštenju, koje prenosi agencija MTI.

U proteklom periodu menadžment kompanije je preduzeo mnoštvo koraka u cilju efikasnijeg, modernijeg i dugoročno održivog funkcionisanja Mađar Telekoma.

Njegov cilj je da sačuva tržišnu poziciju i postavi temelje za budućnost kompanije u skladu sa strateškim programom Telekom 2017, navodi se u dokumentu.

Mađar Telekom je saopštio da namerava i u buduće da svojim zaposlenima obezbedi konkurentne plate. Kompanija s manje zaposlenih će, pored manjih troškova poslovanja, uspeti lakše da se prilagodi aktuelnim izazovima i kao prava onlajn kompanija zadovolji zahteve klijenata.

Sindikalna organizacija u preduzeću je saopštila da smanjenje broja zaposlenih u 2015. i 2016. godini, kako je to navelo rukovodstvo Mađar Telekoma, smatra neizvodljivim, ali je i pored toga potpisala sporazum da bi otpušteni radnici dobili određeni paket pomoći.

Otpuštanje može da dovede do prevelikog opterećenja preostalih radnika što može negativno da utiče na njihov privatni život", ukazao je sindikat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: