Otpremnine ipak ispod 15.000 EUR

Radnicima Kombinata aluminijuma Podgorica koji su se dobrovoljno prijavili za odlazak iz fabrike tokom sedmice će biti uplaćeno oko 1,75 miliona evra.

Region

Izvor: B92

Utorak, 22.07.2014.

14:57

Default images

Ministarstvu finansija je iz Ministarstva ekonomije do sada dostavljen spisak od 124 bivša radnika KAP-a, koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak.

Sredstva su obezbeđena u budžetu, a ostali spiskovi će, kako budu pristizali, biti proslieđuvani Ministarstvu finansija, saopšteno je "Vijestima" iz vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

Za odlazak se prijavilo još 30 radnika, a u petak je 48 zaposlenih dobilo otkaz.

Time se KAP, koji je vlasnik Uniproma - nikšićki biznismen Veselin Pejović preuzeo u subotu, oslobodio 202 od ukupno 720 radnika.

Među onima koji su dobili otkaz su radnici koji su duže na bolovanjima, invalidi rada i zaposleni u stručnoj službi Sindikata aluminijuma. Oni će, takođe, dobiti otpremnine koje su u proseku 14.000 evra.

Pejović je naveo da mu treba oko 500 do 550 radnika i sada se već došlo do te brojke, ali radnici očekuju da će biti još otkaza, naročito iz sektora koji nisu proizvodni, jer iz nekih celina nije bilo prijava za dobrovoljni odlazak.

KAP je prodat nikšičkom preduzeću "Uniprom" za 28 miliona evra, koliko je ta firma i ponudila za imovinu nekada najvećeg crnogorskog izvoznika i privrednog poslodavca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: