OECD žali zbog odluke Slovenije

Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) izrazila je žaljenje zbog odluke slovenačke vlade koja je zaustavila proces privatizacije državne imovine.

Region

Izvor: B92

Utorak, 08.07.2014.

13:22

Default images

"OECD insistira na stanovištu da privatizacija državnih firmi ostaje ključni prioritet za Sloveniju", navedeno je u saopštenju OECD-a, u kome se dodaje da je više stranih neposrednih investicija za Sloveniju najbolji način da osigura novu tehnologiju i poveća gospodarsku konkurentnost.

Uz to, navodi OECD, prodaja poduzeća stranom kapitalu omogućila bi državi da razduži i restrukturira poduzeća, preneo je portal Seebiz.

Slovenačka vlada na čijem je čelu Alenka Bratušek, donela je nedavno odluku da se svi započeti postupci privatizacije paketa od 25 poduzeća i banaka do daljnjega zaustave i da se novi procesi ne otvaraju, sve dok ne bude imenovana nova vlada nakon parlamentarnih izbora koji se održavaju u neđelju, 13. jula.

Formiranje vlade očekuje se u septembru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: