"Ne ide da služimo vino i ćevape"

Državne institucije Bosne i Hercegovine planiraju da za piće i hranu izdvoje više od 930.000 evra tokom ove godine.

Region

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.06.2014.

15:24

Default images

Deo tog novca namenjen je i kupovini kvalitetnih vina i viskija, za šta bi mesečno u proseku trebalo da bude izdvojeno po 3.000 evra, pišu banjalučke "Nezavisne novine".

Direktor Službe za zajedničke poslove BiH Siniša Perković potvrdio je kako je upravo raspisan međunarodni konkurs za nabavku hrane i pića i ocenio da se ne radi o velikim iznosima, pa ni kada je u pitanju alkohol.

Nama dolaze razne delegacije...", podseća Perković i ističe da se na osnovu svog dugogodišnjeg rada u pet firmi uverio da se nigde ne pije manje nego u organima bosansko-hercegovačkih vlasti.

Nabavku skupih vina i alkoholnih pića smatra primerenim državnim institucijama jer bi, kako kaže, bilo nelogično da se uglednim gostima nudi "rakija-brlja" ili, pak, nekakvo jeftino vino namenjeno ljubiteljima "gemišta."

Perković precizira da je za potrebe državnih institucija, pored ostalog, neophodno nabaviti i mesa za 250.000 evra, poslastica za 20.000, kafe za 65.000 evra...

Služba za zajedničke poslove upravo se bavi i gorućim problemom prehrane Predsedništva BiH. Naime, zgrada u kojoj je smešten državni vrh je pre nešto više od dva meseca ostala bez restorana, a državna služba nije mogla preuzeti posao jer za to nije imala odobren novac.

Sredstva su u međuvremenu pronađana pa se sada ubrzano radi na ponovnom otvaranju restorana u Predsedništvu BiH.

"Ako hoćemo državu, ne ide da nam da članovi Predsedništva naručuju ćevape", smatra Perković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: