Protest u Ljubljani protiv reformi

Oko 300 sindikalaca održalo je danas protest ispred zgrade Vlade Slovenije, zbog nacionalnog programa reformi za naredne dve godine.

Region

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.04.2014.

15:48

Default images

"Program predstavlja put koji uništava ionako oslabljenu socijalnu državu, koja smanjuje radnička prava, koja dodatno slabi život penzionera i dugoročno zatvara mogućnosti mladih da ostvare dostojan život", rekao je na protestu predsednik Saveza slobodnih sindikata Dušan Semolič.

On smatra da Sloveniji ne treba ekstremna štednja i nastavak puta koji bi pospešio krizu i život ljudi učinio još slabijim, već nacionalni program trajnog razvoja i promišljene investicione politike s kojom bi mogla biti pokrenuta privreda i otvorena nova kvalitetna radna mesta.

Predsednik sindikata smatra da su građani oni, koji moraju reći kakva će da bude država, a ne finansijske institucije.

"Radnička prava nisu neprijatelj države i blgostanja, već uslov za njih", rekao je on.

Na danas održanoj proširenoj konferenciji sindikata pre protesta je izraženo protivljenje nepromišljenoj prodaji državne imovine, i u petnaest tačaka predatih vladi navedeno da je stalno ponavljanje ograničavanja potrošnje velika strateška greška politike mera štednje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: