Todoriću Rusi zajme za Merkator

Hrvatski koncern Agrokor je obezbedio finansiranje preuzimanja slovenačkog trgovinskog lanca Merkator, objavio je ljubljanski poslovni dnevnik Finance.

Region

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

13:13

Default images

Slovenačka agencija STA navodi da se završetak transakcije očekuje do 30. juna.

Najveći deo, od ukupno 549 miliona evra, kolika je dogovorena cena za prodaju 53 odsto Merkatora, finansiraće ruska VTB banka, koja će dati 350 miliona evra, prenele su slovenačka novinska agencija STA i ruski Itar tas.

Sto miliona evra obezbediće Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), a ostatak akcionari Agrokora i kompanija iz sopstvenih sredstava.

O učešću sredstava VTB banke u preuzimanju Merkatora od strane Agrokora javila je i ruska agencija Itar tas koji je precizirala da je u sumu od 549 miliona evra uključen i dug od 225 miliona evra, koji će kupac preuzeti na sebe.

Agrokor je vlasnik Konzuma, najvećeg trgovinskog prehrambenog lanca maloprodajne mreže u Hrvatskoj , a takodje upravlja trgovinama Idea u Srbiji. Merkator pokriva 45,6 odsto slovenačkog tržišta, podseća Itar tas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: