Zajednički projekti Srbije i RS

Na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Republike Srpske sutra u Banjaluci, biće razmotrena sva pitanja koja se tiču i ekonomske saradnje, kaže Ivica Dačić.

Region

Izvor: Tanjug

Nedelja, 15.12.2013.

13:34

Default images

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da će u okviru ekonomske saradnje, pre svega biti razmotrena pitanja razvoja raznih infrastrukturnih projekata, a naročito projekata u oblasti energetike i saobraćaja.

Dačić je u Lazarevcu, gde je prisustvovao obeležavanju 99. godišnjice Kolubarske bitke, rekao i da će biti razmotreno dokle se stiglo u realizaciji zajedničkih projekata, kao i da će biti potpisani određeni sporazumi i memorandumi.

On je dodao da i ta zajednička sednica dve vlade predstavlja pokazatelj dobrog razvoja i dobrih odnosa između Srbije i Republike Srpske i specijalnih veza na koje Srbija ima pravo po Dejtonskom sporazumu.

Dačić je dodao i da će biti formiran i zajednički odbor za obeležavanje velikog jubileja - 100 godina od početka Prvog svetskog rata.

Peta zajednička sednica Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske biće održana u sutra u Banjaluci.

Delegaciju Vlade Srbije predvodiće premijer Ivica Dačić, a činiće je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i ministri Rasim Ljajić, Nebojša Rodić, Lazar Krstić, Saša Radulović, Milan Bačević, Igor Mirović, Aleksandar Antić, Velimir Ilić, Nikola Selaković, Tomislav Jovanović, Ivan Tasovac, Dragan Glamočić i Aleksandar Vulin, najavljeno je ranije iz Vlade Srbije.

Zajedničkoj sednici prethodiće sastanak premijera Dačića i potpredsednika Vučića sa predsednikom i premijerkom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, dok će ministri istovremeno održati bilateralne sastanke.

Zajednička sednica počeće u 10.30 sati.

Nakon sednice, premijer Dačić i premijerka Cvijanović potpisaće Memorandum o razumevanju dve vlade o poslovno-tehničkoj saradnji, posle čega će se obratiti medijima.

Uslediće svečana ceremonija proglašenja ličnosti godine u hotelu Bosna.

Prethodna zajednička sednica dve vlade održana je sredinom jula ove godine, a bilo je reči o realizaciji energetskih projekata "Južni tok" i "Podrinje".

Potpisani su Memorandum o razumevanju u rešavanju imovinsko-pravnih odnosa između "Srbijagasa" i "Gasprometa", Memorandum o saradnji dveju vlada radi jačanja veza matice i pripadnika dijaspore, kao i niz dokumenata kojima se reguliše saradnja ministarstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: