CG: Izgradnja auto-puta od februara

Crnogorski premijer Milo Đukanović najavio je da bi izgradnja deonice od Podgorice do Kolašina, budućeg auto-puta Bar-Boljare, trebalo da počne krajem februara.

Region

Izvor: B92

Sreda, 11.12.2013.

15:10

Default images

Đukanović očekuje da će naredne godine 600 miliona evra stranih investicija stići u Crnu Goru.

Iz crnogorske vlade ranije je saopšteno da je izgradnja deonice od Podgorice do Kolašina, budućeg auto-puta Bar-Boljare, odnosno do granice sa Srbijom, poverena kineskoj kompaniji "CCCC internacional".

"Pregovore sa kineskim konzorcijumom, prvorangiranim za gradnju auto-puta, privodimo kraju i od njih smo dobili informaciju da završavaju saglasnost za kredit kod Eksim banke i predlog da oko 25. februara krenemo u realizaciju projekta", kazao je Đukanović na sednici Saveta stranih investitora.

Kineska kompanija "CCCC internacional" ponudila je da deonicu od Podgorice do Kolašina, najtežu na čitavom autoputu, izgradi za 800 miliona evra kreditom kineske državne Eksim banke.

Đukanović je rekao da 25. februar ne mora biti precizni rok, ali da će početak izgradnje auto-puta svakako biti u tom periodu.

On je kazao da očekuje 600 miliona evra stranih investicija naredne godine u Crnoj Gori i ekonomski rast, zahvaljući kome će se tokom godine najverovatnije ukinuti krizni porezi - takse na mobilne telefone, dodatni porez na plate preko 482 evra i povećani porez na dodatu vrednost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: