Srpski IT "najjači" u regionu

Vodeće srpske IT kompanije u 2012. zabeležile su najveći rast prihoda u regionu, dok je prihod najvećih IT kompanija u Sloveniji i Hrvatskoj opao, navodi IDC.

Region

Izvor: B92

Petak, 06.12.2013.

09:58

Default images

IDC, jedna od najvećih nezavisnih kompanija u svetu koja se bavi istraživanjem i analizom tržišta IT tehnologija, nedavno je objavila da se vrednost regionalnog IT tržišta u 2012. godini smanjila za 1,8 odsto u odnosu na prethodnu i iznosila je 2,52 milijarde dolara, rečeno je Tanjugu u kompaniji S&T Srbija.

U kategoriji regionalnih kompanija koje se bave pretežno IT uslugama i razvojem softvera, grupacija S&T Srbija sa prometom od preko 80 miliona evra u 2012. godini, zauzela je drugu poziciju, s udelom u ovom tržištu od 6,6 odsto, odmah iza Com Trade grupe, koja se bavi distribucijom hardvera.

S&T Srbija je već 17 godina deo S&T grupe i dobrim delom je doprinela ovom rezultatu, beležeći dvocifreni rast u prihodima u odnosu na prethodnu godinu, od čak 15 odsto, što je više od ukupnog rasta prihoda najvećih 100 IT kompanija u Srbiji.

U istoj kategoriji (IT usluge i softver), izuzimajući globalne vendore, S&T Srbija je na nivou zemlje zauzela treću poziciju. Na listi 100 najboljih regionalnih IT kompanija, S&T je bio peti, iza distributera, i jednog globalnog vendora (IBM).

IDC Adriatics prati, analizira i predvidja IT tržište u našem regionu još od 2001. godine, a izveštaje o 100 najboljih regionalnih IT kompanija objavljuje od 2009. godine.

Svih ovih godina, S&T je bio u samom vrhu ovih lista, posebno onih vezanih za IT usluge, pokazujući kontinuitet i stabilnost u ostvarivanju dobrih poslovnih rezultata u zemlji i regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: