Šuma kranova od Jaza do Buljarice

Na crnogorskom primorju se ove jeseni očekuje početak izgradnje novih 62.000 kvadratnih metara stambenog i apartmanskog prostora.

Region

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 23.09.2013.

17:32

Default images

Građevinska sezona počinje 1. oktobra, a prema izdatim dozvolama u Opštini Budva, područje od Jaza do Buljarice, ponovo će biti najveće gradilište, jer je budvanski Sekretarijat za urbanizam izdao 70 građevinskih dozvola, za tu oblast.

Dozvole će omogućiti gradnju novih 62.000 kvadratnih metara stambenog i apartmanskog prostora, a na rešavanje čeka još 40 zahteva.

Istovremeno Ministarstvo održivog razvoja i turizma, izdalo je desetak dozvola za gradnju hotela, na tom području, pišu podgoričke "Vijesti".

Najviše će se graditi stanovi za tržište, iako se tvrdi da u Budvi ima oko 1.000 stanova i apartmana koji su ranije izgrađeni a nisu prodati zbog ekonomske krize.

Jedan broj građana se protivi daljoj gradnji i upozorava da se betoniranje duž budvanske odale mora zaustaviti, kako bi se deo dragocenog prostora sačuvao za buduće generacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: