Srušena Crna Gora, niče Hilton

Kultni podgorički hotel “Crna Gora” srušen je sinoć kako bi na njegovom mestu bio podignut novi hotel “Hilton”, pišu "Vijesti".

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 08.08.2013.

15:36

Default images

Podgoričke "Vijesti", pozivajući se na sajt "Biznis art", pišu da će novi hotel "Hilton", između ostalog, imati devet kompletno opremljenih multifunkcionalnih sala za sastanke, kongresne sale na prizemnoj etaži, velnes centar sa zatvorenim bazenom, fitnes centar i VIP spa centar i podzemnu garažu na dva nivoa ukupne površine 7.000 metara kvadratnih.

Hotel će raspolagati sa devet kompletno opremljenih multifunkcionalnih sala za sastanke, velikom konferencijskom dvoranom (Ballroom) i tzv. "Executive Loungeom“.

Kamen temeljac na hotel "Hilton" postavljen je 12. decembra 2011.

Prašina koja se sinoć digla nakon rušenja hotela zahvatila je gotovo čitavu Ulicu Slobode i raskrsnicu kod hotela, u strogom centru Podgorice.

Mnogi građani koji su se našli u blizini gradilišta zabeležili su svojim foto-aparatima rušenje starog hotela.

Izvođač radova na hotelu je "Normal kompani", čiji je vlasnik Žarko Burić.

Burić je, prilikom polaganja kamena temeljca za novi hotel u decembru 2011. godine, rekao da će doći do nekih promena u izgledu hotela “Crna Gora”, ali da će, ipak, zadržati prepoznatljivost.

“Imamo obavezu da sačuvamo duh hotela 'Crna Gora', koji je bio simbol Podgorice i nadam se da će to i ostati”, istakao je tada Burić.

Dodao je da interesovanja i gostiju ima dovoljno, ali da u Crnoj Gori nedostaje dobrih hotela, kako na Primorju tako i u gradskim centrima i kontinentalnom delu.

Hotel “Crna Gora” je godinama unazad važio za kultno mesto za sastanak velikog broja Podgoričana, podsećaju "Vijesti".

Prema projektu, hotel “Hilton Podgorica Montenegro” će imati devet kongresnih sala, 197 soba, 23 apartmana sa lanč barom, predsjednički apartman, restoran i aperitiv bar, velnes centar, fitnes i spa blok sa zatvorenim bazenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: