Budva: Soliteri niču uz Stari grad

Izdata građevinska dozvola za hotelski kompleks "Porto Budva". Nadomak Starog grada biće podignute kule od 16 i 18 spratova, pišu podgoričke "Vijesti".

Region

Izvor: B92

Sreda, 07.08.2013.

14:09

Default images

Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je juče građevinsku dozvolu lideru budvanskog DPS-a i aktuelnom šefu lokalnog parlamenta Boru Lazoviću, njegovom bratu Jovu i poslovnom partneru, budvanskoj kompaniji "Alart centar“, za gradnju hotelskog kompleksa "Porto Budva“, koji će biti najveća građevina u crnogorskoj metropoli turizma.

Kako se navodi u građevinskoj dozvoli koju je potpisao generalni direktor Direktorata za građevinarstvo pri resornom ministarstvu Danilo Gvozdenović, predviđena je gradnja dve kule - jedne od 16, a druge od 18 spratova, na parceli u vlasništvu Lazovića, neposredno uz gradski vrtić i na samo stotinak metara od Starog grada.

"U okviru hotelskog kompleksa predviđa se kondo hotel sa apartmanima različitih vrsta i struktura, centralni ulaz sa recepcijom, prostori za fitnes program, rekreativni otvoreni prostor sa bazenima za decu i odrasle, prostor za igru dece, administracija uprave hotela, podzemni garažni prostor, medicinska laboratorija za hemodijalizu i grupacija ugostiteljskih i uslužnih sadržaja koje čine restorani i trgovački prostori“, navodi se u građevinskoj dozvoli. Hotelski kompleks, kako piše, sastoji se iz dve građevinske celine, kule 1 i kule 2, koje su povezane na nivou prizemlja i mezanina i dvoetažnim garažnim prostorom ispod zemlje.

Ukupna bruto razvijena građevinska površina objekata je 38.540 kvadrata, od čega podzemne garaže obuhvataju 10.314 kvadratnih metara, nadzemne etaže 26.686, dok je bruto razvijena površina tehničkih etaža 1.540 kvadrata.

Time je, kako navode "Vijesti", prekinuta agonija kroz koju su protekle godine prošli Lazovići sa kompanijom “Alart centar”, od kada su podneli zahtev za dobijanje građevinske dozvole.

Ministarstvo je početkom januara odbilo da izda građevinsku dozvolu, jer Lazovići nisu imali kompletiranu urbanističku parcelu, što su naknadno učinili dokupivši neophodnih 200 kvadrata opštinske zemlje.

Međutim, nova prepreka usledila je pre nekoliko meseci, kada je isto ministarstvo prekinulo postupak izdavanja građevinske dozvole, jer ugovorom o izmirivanju komunalija nije bila obuhvaćena i parcela od 570 kvadrata, na kojoj je, takođe, predviđena gradnja.

Kada je i ta prepreka otklonjena, Ministarstvo je, postavljajući na svom sajtu kompletnu dokumentaciju koju su priložili Lazovići, objavilo i da je izdalo građevinsku dozvolu.

Kompanija "Alart centar" i Lazovići su još početkom aprila, kada je zaključen ugovor, uplatili Opštini Budva 1,3 miliona evra na ime komunalija za gradnju hotela "Porto Budva“ u strogom centru grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

17 h

Podeli: