Đukanović:Nisam opustošio Crnu Goru

Crnogorski premijer Milo Đukanović odbacio je navode da je njegovo višegodišnje vršenje vlasti dovelo tu državu u tešku socio-ekonomsku situaciju.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.07.2013.

16:33

Default images

On je dodao da, za sad, ne planira rekonstukciju Vlade Crne Gore.

"Veoma sam ponosan na ono što sam uradio u prethodne dve decenije. Apsolutno ne stoji teza da sam ja ili Vlada Crne Gore na čijem sam čelu opustošio državu. Crnogorsko društvo je, nažalost, platilo cenu tranzicije, ali ništa manju ili veću nego što su to uradile i druge države u sličnoj situaciji", kazao je Đukanović.

Ipak, istakao je on, Crna Gora je u prethodnom periodu ostvarila i značajan napredak.

"Crna Gora je sačuvala mir, obnovila nezavisnost, jedina je država u regionu koja je u procesu pregovora o pristupanju Evropskoj uniji i biće prva naredna članica NATO-a", kazao je Đukanović.

On je poručio da ne namerava doveka da bude na poziciji premijera, ali ni da se seli iz Crne Gore, dodajući da je spreman da pred svim nadležnim državnim organima položi račun za svoj dosadasnji rad.

"Ne mislim da se selim iz Crne Gore,. Ovo je jedna divna zemlja u kojom mislim da ostanem do kraja života. Zato budite potpuno spokojni", istakao je Đukanović.

On je rekao da je za hapšenje ruskog državljanina, finansijskog direktora Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) Dmitrija Potrubača saznao iz medija.

"Ne mislim da ta okolnost može otežati traženje novih investitora", ocenio je Đukanović.

Govoreći o rebalansu budžeta zbog KAP-a, premijer je istakao da je to jedna od opcija, ali ne i nužna.

"Pitanje rebalansa zbog KAP-a nije pitanje života i smrti. Reč je o normativnoj tehnici kako da rešimo pitanje dugova te kompanije", kazao je đukanović, dodajući da je spreman da sasluša svakog ko je spreman da pomogne i nudi neko bolje rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: