Preko Bara u svet 45.000 Fijat 500L

Preko Luke Bar za devet meseci pretovareno je 44.850 automobila Fiat 500 L proizvedenih u Kragujevcu, saopštio je izvršni direktor barske luke Slobodan Pajović.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 02.06.2013.

19:25

Default images

On je kazao da je prvi brod sa 414 Fiatovih vozila isplovio iz Luke Bar 21. avgusta prošle godine, a da je do kraja maja iz luke otišlo 55 brodova, koji su odvezli 44.850 hiljada automobila.

Broj pretovarenih vozila od početka godine je 29.003, a imajući u vidu značajno povećanje u poslednjem mesecu očekuje se da će biti ostvaren broj od 84.000 vozila, koji je predvidjen godišnjim planom za ovu godinu , rekao je Pajović podgoričkoj agenciji Mina.

On je ocenio da su ostvareni finansijski efekti od pretovara Fijatovih vozila za Luku Bar izuzetno značajni i da taj posao svrstavaju medju najvažnije u ovom trenutku.

Prema ranijim navodima, očekivalo se da se u crnogorsku kasu od tog posla godišnje sliti oko deset milona evra, od čega bi tri do četiri miliona trebalo da pripadne Luci Bar.

Od ovog posla, pored Luke Bar, značajne prihode ostvaruje i Montecargo, kao i druge firme registrovane u Crnoj Gori koje su uključene u pružanje usluga brodovima koji prevoze vozila , naveo je Pajović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: