Indijci kupuju Hipo banku?

Prema pisanju austrijskog Die Pressea, indijski Srei Infrastructure Finance Ltd. ima "dobre šanse" za kupovinu austrijske podružnice Hypo Alpe-Adria banke.

Izvor: SEEbiz

Portparol Sreija Braj Kishore za Bloomberg je demantovao interes za akviziciju, ali nije precizirao da li je neka od kompanija unutar koncerna ipak mogući kandidat za novog vlasnika Hypa.

Austrijska akvizicija donela bi indijskoj finansijskoj grupaciji bankarsku licenciju i omogućila jednostavniji ulazak na evropsko tržište. Srei je jedan od pionira u infrastrukturnom finansiranju u Indiji; a povrh toga finansira energetske projekte, telekomunikacije i saobraćaj. Sredinom prošle godine pod upravljanjem je imao 3,5 milijarde dolara imovine.

U Indiji ima mrežu od 85 filijala putem kojih opslužuje više od 30.000 klijenata, a otvaranjem dvaju ureda u Rusiji i Nemačkoj započela je međunarodnu ekspanziju.

Vesti

Prvo "ne!" Todoriću

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja zabranila je laboratorijske analize u prodavnicama robe široke potrošnje lanca "Konzum" u vlasništvu Agrokora.

Region četvrtak 21.05. 18:17 Komentara: 25

Milov sin gradi elektranu

Premijerov sin Blažo Đukanović podneo je zahtev Ministarstvu održivog razvoja u ime svoje firme BB Hidro za gradnju male hidroelektrane na vodotoku reke Raštak

Region četvrtak 21.05. 19:54 Komentara: 6
strana 1 od 1535 idi na stranu