Produžen postupak prodaje Merkatora

Postupak prodaje Merkatora neće biti prekinut, pa bi uskoro ponovo na pregovore mogao da bude pozvan Agrokor, nezvanično saznaje slovenački list Delo.

Region

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.05.2013.

10:28

Default images

Informacije o nastavku prodajnog postupka mogu se tumačiti i kao testiranje Agrokorove spremnosti da ponudi nešto veću cenu, s obzirom da je Todorićev koncern, prema nezvaničnim informacijama, za deonicu Merkatora ponudio 110 evra, što je upola manje od cene koju je bio spreman da plati pre godinu dana (221 evro), prenosi portal Seebiz pisanje Dela.

U međuvremenu, vrednost deonica Merkatora nastavlja da opada, pa su tako juče skliznule na 95 evra, najniži nivo još od avgusta 2002. godine.
Za samo dva dana "iscurelo" je gotovo 14 odsto tržišne kapitalizacije najvećeg slovenačko trgovinskog lanca.

Pored niske cene ponuđača, investitore brine i slabo poslovanje Merkatora. Slovenački trgovački lanac objavio je juče da je u prva tri meseca ove godine ostvario 658,4 miliona evra prihoda od prodaje, što je 2,6 odsto manje nego u prvom kvartalu prošle godine, te je zabeležio gubitak od 8,6 miliona evra.

Direktor Merkatora Toni Balažič rekao je da je zabeleženi gubitak u okviru plana i da očekuje da Merkatorov poslovni rezultat na kraju godine bude pozitivan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: