Merkator "izgubio" 8 miliona evra

Slovenački trgovinski lanac Merkator u prva tri meseca ostvario je oko 660 miliona evra prihoda i osam miliona evra neto gubitka iz poslovanja.

Region

Izvor: B92

Utorak, 14.05.2013.

10:40

Default images

Slovenački poslovni list "Finance" navodi da su rezultati lošiji od očekivanja, a o njima će raspravljati danas nadzorni odbor kompanije.

Zvanični rezultati trebalo bi da budu poznati do kraja nedelje, kada će se, prema navodima konzorcijuma vlasnika 53 odsto akcija kompanije - banaka i Pivovarne Laško, nastaviti razgovori o mogućoj prodaji njihovog udela.

Slovenački mediji juče su objavili da su ponude za kupovinu Merkatora dali koncert Agrokor i fond MID Europa Partners.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

22 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: