HR: Uz EU posao za 140.000 mladih

Nakon ulaska u Evropsku uniju, Hrvatska će automatski biti uključena u novi program podsticanja zapošljavanja mladih osoba pod nazivom "Garancija za mlade".

Region

Izvor: B92

Sreda, 10.04.2013.

13:29

Default images

Taj program će svima koji završe formalno obrazovanje garantovati zapošljavanje stručnim usavršavanjem, samozapošljavanjem i dodatnom edukacijom.

Program koji obuhvata osobe do 25 godina starosti najavio je ministar rada Mirando Mrsić, a rezultat je inicijative Evropske socijalističke stranke i Veća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravlje i potrošačka pitanja Evropske unije, na osnovu koje je i dogovoreno prihvatanje Evropske garancije za mlade.

Početno će EU iz svog budžeta izdvojiti šest milijardi evra za mlade nezaposlene osobe kako bi toj populaciji garantovali da će im biti ponuđen posao, dalje obrazovanje... najkasnije četiri meseca nakon završetka formalnog obrazovanja ili ostanka bez posla, prenosi "Slobodna Dalmacija".

Predsednik Stranke evropskih socijalista Sergej Stanišev naglasio je da ta odluka predstavlja ponovnu izgradnju budućnosti za 5,7 miliona mladih nezaposlenih osoba u Uniji u dodao da je namera da već 2014. taj broj bude manji za dva miliona novozaposlenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

18 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: