Zagreb: Osnivati firme na ćirilici?

Nakon što je ministar preduzetništva najavio da će omogućiti osnivanje firmi s imenima na stranim jezicima, postavlja se pitanje da li će moći i na ćirilici.

Region

Izvor: tportal.hr

Utorak, 09.04.2013.

12:49

Default images

Pomoćnik ministra preduzetništva Zdenka Lončar kaže da će se obećanje o mogućnosti otvaranja firme sa stranim imenom ispuniti.

"Budimo realni i ne pretvarajmo se da je trava negde drugo zelenija i da je birokratija negde puno bolja. Hrvatska je negde u sredini. Ministar je obećao da će olakšati osnivanje firmi na stranim jezicima i verujem da će to ispuniti", kazala je Zdenka Lončar.

Pomoćnica ministra preduzetništva kaže da je svesna da Vlada ne čini dovoljno, niti je dovoljna brza u pomaganju poduzetništvu, ali naglašava kako se stvari "ipak kreću".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: