Hrvatska:Tajna veza šeika i Srbije?

Hrvatski mediji pod naslovom Ima neka tajna veza između arapskih šeika i Srbije nabrajaju sve potencijalne investicije koje u Srbiju treba da stignu iz UAE.

Region

Izvor: B92

Nedelja, 24.03.2013.

13:14

Default images

Poljoprivredni kombinati, banka, nova fabrika poluprovodnih čipova, kupovina Jat tehnike, ulazak u Crvenu zvezdu, sve ovo najavljeno je proteklih meseci kada su u pitanju investicije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiju, što od šeika Muhameda Bin Zajeda al Nahjana, što od njegovog brata šeika Tahnona, prenosi business.hr pisanje srpskih medija.

Kao najnovije, najavljuje se da će „biznismeni iz Emirata“ u Čačku graditi teren za polo.

Upravo to najavio je srpski ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić, piše portal.

Veljko Negovanović iz SPS-a kaže da će ljudi iz UAE uložiti novac u ono u čemu vide svoj interes. „Ma koliko ljudima ideja o polo terenima izgleda nesvakidašnje, investitori verovatno imaju svoju računicu u tome.“

Također, Novosti pišu da je za kupovinu hotela koji se nalazi na popisu imovine Jugobanke, čiju je prodaju najavila Agencija za osiguranje depozita, zainteresovan, pogodite ko? Nitko drugi do Muhamed Bin Zajed Al Nehjan iz Emirata, koji je nedavno boravio na Kopaoniku, piše Businsss.hr.

Međutim, kako pišu, ništa manje zanimljiv nije ni poslovni prostor u centru Beograda koji Jugobanka poseduje, jer po ovoj računici proizlazi da bi investitor mogao do njega doći za svega 1.755 evra pokvadratu

Opet računica koju će investitori iz Emirata svakako iskoristiti, navodi portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: