Imovina mafijaša trune, kupaca nema

Iako je u više navrata raspisivana aukcija na kojoj su se nudili stanovu u centru Zagreba, vredne umetničke slike, vile s bazenima, kupaca naprosto nije bilo.

Region

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2013.

15:40

Default images

Nije reč o visokoj ceni, jer je početna cena sve te vredne imovine bila gotovo simbolična, već se očito radi o strahu.

Naime, to je oduzeta imovina ‘mafijašima’ u Hrvatskoj koja stoji netaknuta, jer niko ne želi da je kupi. .

Na listi oduzetih nekretnina u sudskim procesima koji su proteklih godina vođeni u Hrvatskoj mnogo je atraktivnih stanova i kuća čiji su vlasnici bili dileri drogom, bivši poreznici koji su varali državu, generali umešani u brojne afere. Imovina vredna milione evra ipak već godinama čeka nove vlasnike, a stanovi i kuće su prazni.

Poput luksuznog stana generala Vladimira Zagorca u Zagrebu, stana lekara Drage Rubala koji je sređivao lažne penzije, vila Željka Kalebića koji je trgovao drogom.

Zamrznuta je i imovina bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera, a sudbina stanova, umetničkih slika i dela zagrebačke vile znaće se nakon pravomoćne presude u brojnim sudskim procesima koji se protiv njega vode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: