Arapi hoće Kraljičinu plažu u Budvi

Kompanija Rojal grup iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ponudila za Kraljičinu plažu 21,18 miliona evra.

Region

Izvor: Anadolija

Utorak, 12.02.2013.

11:08

Default images

Kompanija Rojal grup iz UAE je preko svoje crnogorske firme ćerke Kvin bič devalopment kompani dostavila ponudu za kupovinu lokaliteta Kraljičine plaže u Budvi, saznaje dopisnik agencije Anadolija.

Arapska kompanija zainteresovana za lokalitet na Kraljičinoj plaži, koji je na prodaju od oktobra prošle godine, dostavila je ponudu u vrednosti od 21,18 miliona evra. Lokalitet Kraljičina plaža sastoji se od 423 hiljade kvadratnih metara od čega je 188 hiljada kvadratnih metara u vlasništvu Opštine Bar, dok preostali deo pripada Budvi.

Potpredsednik Tenderske komisije Dragan Simović najavio je da će u narednih 15 dana biti ispitana validnost ponude.

"Da ne prejudiciram, mislim da je ponuda potpuno ispravna, limitirajući faktor je bio da se ne može ići ispod 50 evra po kvadratnom metru, ta cena je i ponuđena“, izjavio je za medije Simović i dodao da je tenderom ponuđaču ostavljen rok od 90 dana, što zavisi od spremnosti investitora da li će u tim rokovima biti završeni pregovori.

Investicioni ciklus od osam godina vredan je 180 miliona evra, s tim da će u prvoj fazi biti podignuti centalni objekti – hotel, SPA centar i marina, što su, kako navodi Simović, oni i prihvatili.

Simović je izrazio očekivanja da će pregovori biti uspešno završeni i da će, kako je navedeno u investicionom planu, investitor već u ovoj godini početi izgradnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: