Kako se Zagrepčani dovijaju prevozu

Građani Zagreba, uglavnom mladi, i dalje odijaju da plaćaju javni gradski prevoz u znak protesta nedavnom povećanju cena od 40 odsto.

Region

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2012.

10:11

Default images

Kako bi što uspešnije nastavili da "se švercuju", pokrenuli su i Fejsbuk inicijativu "Uhvati ZET - ovca".

Grupa funkcioniše tako što njeni članovi, kada ugledaju kontrolore ZET-a, mapišu na kojoj su liniji i u kom smeru se kreću.

Broj članova koji iz dana u dan raste trenutno premašuje brojku od 10. 000. Iza svega stoji tim anonimnih administratora koji rade na aplikaciji za smart telefone kako bi u realnom vremenu pravovremeno upozoravali korisnike gde se nalaze ZET - ovci .

U ZET - u su upoznati sa ovom inicijativom. Portparol Tomislav Jurić ne otkriva hoće li ZET povećati broj kontrolora na svojim linijama ukoliko dođe do razvoja mobilne aplikacije " Uhvati ZET - ovca " , već poručuje kako će se " prilagođavati tržištu, odnosno događajima na terenu " .

Anonimci koji stoje iza ove Fejsbuk inicijative ne mogu da se prijave policiji, jer ne krše ni jedan zakon. Motiv je jasan a slogan na Fejsbuk stranici glasi: " Pokušajmo zajedno, biće lakše " .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: