CG: Sveti Stefan bez poreza

Dug grčke Restis grupe državi i Budvanskoj rivijeri ponovo uvećan za nekoliko stotina hiljada evra na ime neplaćenog poreza za grad-hotel Sveti Stefan.

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.10.2012.

13:49

Default images

CG: Za Sveti Stefan se ne plaća porez

Time su potvrđene tvrdnje Mreže za afirmaciju nevladinog sektora da je ugovor sa grčkim zakupcem veoma štetan i da ga treba neodložno raskinuti, kaže zamjenik direktora MANS-a Dejan Milovac.

MANS je početkom ove godine podneo krivičnu prijavu protiv više ministara iz Vlade bivšeg premijera Mila Đukanovića, ali i Vlade Igora Lukšića, zbog sumnje da su u kontinuitetu grčkom partneru omogućavali da izbegne plaćanje ugovornih obaveza. Dug za zakup Sveti Stefan, vile Miločer i Kraljičine plaže premašio je 2,5 miliona eura, koji se ne plaća godinu i po.

"Krivična prijava je podneta i protiv predstavnika Restisa u Crnoj Gori zbog krivičnog dela nelegalne gradnje. Nakon što je pola godine razmatrao predmet, osnovni državni tužilac iz Kotora, Boris Savić je odbacio prijavu sa obrazloženjem da ne postoji osnov za gonjenje prijavljenih po službenoj dužnosti", saopštio je Milovac.

On je naglasio da obrazloženja o odbacivanju prijave “vređaju inteligenciju i postideo bi ih se iole obrazovaniji pravnik, a kamoli državni tužilac”. Milovac je istakao da su tražili na uvid kompletan predmet koji je formiran tokom "istrage", ali im nije dozvoljeno.

"To znači da javnost neće saznati kakvu je istragu vodio Savić, te da li je osim izjava ministara tipa 'nismo krivi', postojalo još nešto zbog čega se odlučio da ih ne goni za moguću korupciju i zloupotrebu službenog položaja", ocijenio je Milovac.

U međuvremenu, naglasili su iz MANS-a, kompletni kapaciteti Svetog Stefana niesu aktivirani, a država trpi milionske gubitke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: