Zainteresovani za BH Erlajns

Dve velike svetske kompanije, "Tarhan & Tower Airlines" iz Istanbula te malezijska firma "AirAsia" zainteresovane su za kupovinu udela u "BH Erlajnsu"

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 11.10.2012.

17:21

Default images

Narednih dana njihovi predstavnici biće pozvani na konkretne pregovore, potvrdio je ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH Enver Bijedić.

"TT Airlines" je kompanija koja se u poslednje vreme brzo razvija i koja je uspostavila linije širom Evrope. Oni su poslali pismo namere za preuzimanje paketa vlasništva u aviokompaniji BiH, a ponudili su i veoma dobre uslove. Oni bi odmah u "BH Airlines" uneli dva aviona "mcdonnell douglas MD-82". Osim toga, nabavili bi još deset aviona, tipa "boing" ili "airbas". Uspostavili bi putničke i linije za prevoz robe te čarter-letove, kazao je Bijedić. S druge strane, kompanija "AirAsia" vodeća je niskobudžetna aviokompanija u Aziji. Oni su zatražili informacije o "BH Arlinesu" putem Ministarstva spoljnih poslova BiH. Ta kompanija zainteresovana je za uspostavljanje regionalnog centra za Evropu, s tim što im aerodrom u Sarajevu ne odgovara zbog vremenskih uslova.
" Oni su naročito zainteresovani za aerodrom u Mostaru, izmedju ostalog zbog blizine Medjugorja. Dakle, oni bi tamo pravili svoj regionalni centar, ali bi u BiH ušli preko 'Eirlajnsa'", rekao je Bijedić. Ministar Bijedić kaže da očekuje da konkretni razgovori s predstavnicima ovih kompanija počnu veoma brzo. Napominje da je stav Vlade da zadrži 51 odsto vlasništva, dok ostatak od 49 odsto nudi partnerima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: