Rastu troškovi života u Hrvatskoj

Iznosi režija u prosečnom hrvatskom domaćinstvu povečaće se za oko 300 kuna (oko 40 evra) u odnosu na prošlu godinu.

Region

Izvor: Tanjug

Utorak, 18.09.2012.

18:07

Default images

Račun za gas biće veći za 132 kune (17,8 evra), za struju 52 kune (sedam evra), za vodu 53 kune (oko 7,14 evra), a za grejanje, ako se Hrvatskoj elektroprivredi odobri traženo poskupljenje, čak 187 kuna (25,2 evra).

Pri tome poskupljenja ne prati rast plata koje su skoro na istom nivou kao i 2009. godine.

Zahtev HEP-a za povećanjem cena grejanja od 37 odsto u šest hrvatskih gradova - Zagreba, Samobora, Osijeka, Siska, Velike Gorice i Zaprešića, odnosno oko 123.000 domaćinstava, nije naišao na odobravanje gradonačelnika.

Direktor HEP Toplinarstva Robert Krklec tvrdi da je njihov zahtev potpuno opravdan i argumentovan i najavio da će, ako ih gradovi odbiju, HEP iskoristiti sve zakonske mogućnosti koje im stoje na raspolaganju u smislu novog zahteva ili promene zakonske procedure.

Cene grejanja već godinama se nisu menjale, zbog čega HEP Toplinarstvo posluje s gubitkom, pri čemu se napominje da stanovnici Rijeke gde grejanje obezbeđuje lokalna kompanija sada plaćaju tri puta više za istu površinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: