Junker upozorio Sloveniju

Predsednik evrogrupe i premijer Luksemburga Žan-Klod Junker upozorio je da je "situacija ozbiljna i da Slovenija ne sme da gubi vreme".

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.09.2012.

14:00

Default images

Junker je to rekao novinarima nakon razgovara sa premijerom Slovenije Janezom Janšom u Luksemburgu, prenose slovenački mediji.

"Moja radna hipoteza nije da bi Slovenija mogla da zatraži pomoć", već da će zemlja "sprovesti sve potrebno", izjavio je Junker odgovarajući na pitanje novinara koliko je situacija u Sloveniji ozbiljna i da li će država morati da zatraži pomoć.

Janša je luksemburškom kolegi saopštio vremenski plan za reformu penzionog sistema, tržišta rada i uređenja bankarskog sektora.

Prema Janšinim rečima, parlament će ovog meseca raspravljati o merama, a da bi svi postupci morali da budu završeni do kraja ove godine kako bi od početka 2013. Slovenija bila zdrava i stabilna država.

"Slovenija je poslednjih godina mnogo kasnila zbog čega mora da u najkraćem vremenu preduzme važne korake", rekao je Janša.

Prema slovenačkom premijeru, najvažnija kratkoročna mera za izlazak iz krize i ponovni rast je stabilizacija bankarskog sektora, a da će "koalicija ovog i idućeg meseca usvojiti sve mere da taj proces počne".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: