Prodaje se Adrija Ervejz

Slovenačka vlada je pozvala ulagače da predaju neobavezujuće ponude za kupovinu 75-odstotnog udela u nacionalnoj aviokompaniji Adrija ervejz.

Region

Izvor: B92

Sreda, 01.08.2012.

12:35

Default images

Prošle godine, ova kompanija je jedva izbegla bankrot.

Država i drugi akcionari koji zajedno poseduju 99,87 odsto akcija slovenačkog avioprevoznika su naveli da će poziv investitorima biti na snazi do 10. septembra, ali nisu otkrili koliku cenu očekuju da će postići za udeo od 75 odsto.

Zajedno sa državom koja je posredni vlasnik dela vlasničkog udela koji se prodaje, akcije prodaju i Hipo Alpe Adria Banka i Unikredit banka Slovenija.

Vlada Slovenije je prošle godine Adrija ervejzu odobrila injekciju kapitala od 50 miliona evra nakon što je ta kompanija pristala da sprovede reorganizaciju, uključujući smanjenje plata i otpuštanje 20 odsto od ukupno 450 zaposlenih, čime je spašena od bankrota.

Adrija ervejz je članica globalne avio-grupacije Star alajans i trenutno upravlja flotom od 13 aviona, povezujući Sloveniju sa najvećim evropskim gradovima i većinom balkanskih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: