Jugopetrol:Podgorica nije Frankfurt

Crnogorski Jugopetrol reagovao je na navode kompanije Montenegro Erlajnz da su cene avio goriva u zemlji znatno veće u odnosu na druge evropske destinacije.

Region

Izvor: SEEbiz

Nedelja, 29.07.2012.

13:52

Default images

Iz PR službe Jugopetrola kažu da takvo poređenje nije na mestu.

Kao primer iz MA su naveli da je cena goriva u Podgorici neverovatnih 895 evra po toni, i da je to 70 evra skuplje nego u na primer, Frankfurtu, 67 evra nego u Beogradu, odnosno 60 evra više nego u Parizu.

Iz PR službe Jugopetrola su kazali da takvo poređenje nije na mestu.

"Po načinu na koji se snabdevaju gorivom i količinama goriva koje troše, podgorički aerodromi koje navode u MA su neuporedivi. Dakle, možemo porediti cene sa aerodromima u Skoplju, Tirani, Prištini, Dubrovniku, Ljubljani. Naravno, ukoliko smatraju da treba da dovedu stručnjake , neka to učine ", saopšteno je iz PR službe Jugopetrola.

Izvršni direktor MA Petar Glomazić ranije je saopštio da već više od tri i po godine ta avio-kompanija plaća skuplje gorivo u Podgorici i Tivtu u odnosu na druge evropske destinacije, pri čemu razlika u proseku iznosi 50 evra po toni.

Za neke destinacije razlika je veća od 100 evra.

Iz kompanije najavljuju da će sazvati sastanak sa predstavnicima Jugopetrola kako bi počeli pregovore o promeni aktuelnih cena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: