Ne zna da ima 16 mil. EUR na računu

Jedna starija Slovenka nije imala pojma da je na računu imala 16 miliona evra, a za ušteđevinu je saznala tek kada je zatražila socijalnu pomoć.

Region

Izvor: Capital

Subota, 26.05.2012.

16:23

Default images

Nije otkriveno ime bogatašice, kao ni podaci o nekoliko drugih ekscesnih primera u kojima su pomoć tražili i ljudi koji su na računima imali više stotina hiljada evra, piše slovenačko “Delo”.

Novac je otkriven početkom godine kada je u Sloveniji počela primena novih pravila o dodli socijalne pomoći, prema kojima se u obzir više ne uzimaju samo prihodi, nego i opšte stanje na bankarskim računima i posedovanje nekretnina.

Slična pravila vrede i za plaćanje obdaništa, pa se roditelji već bune da ih kažnjavaju zato što štede, a neki najavljuju da bi takva praksa Slovence mogla naterati da novac dignu iz banaka i čuvaju kod kuće ili da ga presele u banke u inostranstvu.

Ipak, u slučaju da ih otkriju, to bi, upozoravaju u ministarstvu rada, porodice i socijalnih pitanja, bio dovoljan razlog da ostanu bez prava na socijalnu pomoć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: