Lukšić: Crnogorci, ne budite lenji

Predsednik vlade Crne Gore Igor Lukšić poručio je građanima da moraju više i bolje da rade i jačaju preduzetnički duh ukoliko žele povećenje životnog standarda.

Region

Izvor: Tanjug

Petak, 18.05.2012.

15:28

Default images

On je kazao da je privatni biznis, kroz mala i srednja preduzeća, velika šansa za ekonomski napredak Crne Gore.

"Igrajmo na kartu koja dobija. Zavrnimo rukave i radimo zajednički i više i bolje. Jačajmo našu ekonomiju kako bi generacijama koje dolaze pružili i više od onog što smo mislili da možemo", naveo je Lukšić.

Premijer je kazao da svi treba da se zapitaju odakle tako niska participacija na tržištu rada u Crnoj Gori, odnosno tako puno neaktivnih, a radno sposobnih.

"Ne možemo očekivati da drugi rešavaju probleme, umesto nas samih. Pokažimo da možemo da nastavimo da proizvodimo male i velike kompanije", istrakao je Lukšić.

On je poručio da vlada Crne Gore ostaje posvećena unapređenju ambijenta za razvijanje biznis ideja.

"Preduzetništvo nije nikad bilo toliko važno kao danas, kada se svet suočava sa krupnim izazovima koji prevazilaze okvire globalne ekonomije", naveo je crnogorski premijer.

Lukšić je podsetio na nedavno punopravno članstvo Crne Gore u Svetskoj trgovinskoj organizaciji, ukazujući da je to velika šansa za crnogorsku ekonomiju jer su joj sada dostupna velika svetska tržišta.

"Nema opravdanja za našu uzdržanost, da ne kažem lenjost. Naša zajednička snaga kao društva sve će se više odražavati u sposobnosti da dobre ideje prepoznamo, realizujemo i ponudimo kao praktična rešenja na domaćem, ali i tržištima van naših granica", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: