I Hrvatska uvela sankcije Iranu

Hrvatska se pridružila članicama Evropske unije koje su zabranile uvoz, kupovinu i prevoz nafte i naftnih derivata, kao i petrohemijskih proizvoda iz Irana.

Region

Izvor: SEEbiz

Četvrtak, 22.03.2012.

16:28

Default images

Vlada je odlučila da se, s obzirom na stanje u Islamskoj Republici Iran, toj zemlji uvode međunarodne mere ograničavanja utvrđene odlukama Veća Evropske unije iz 2010. i 2011. i od 23. januara ove godine, kojima se Hrvatska pridružila u sklopu saradnje sa Evropskom unijom u području Zajedničke spoljne i sigurnosne politike EU.

Zamenik ministarke spoljnih i evropskih poslova Joško Klisović kaže da se izmenjenom odlukom Hrvatska usklađuje sa sankcijskim režimom koji su prema Iranu uvele zemlje Evropske unije.

Time se, dodao je, dopunjuje postojeći sistem mera ograničavanja kroz zabranu uvoza, kupovine i prevoza iranske sirove nafte i naftnih derivata i petrohemijskih proizvoda, kao i zabranu izvoza ključne opreme i tehnike iz Hrvatske za potrebe iranske petrohemijske industrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: