MMF spreman na razgovor sa BiH

MMF je spreman za razgovore sa predstavnicima vlasti u BiH o sklapanju novog aranžmana, izjavio je Milan Suc, rezidentni predstavnik MMF-a u BiH.

Region

Izvor: B92

Subota, 17.03.2012.

10:44

Default images

On je za Dnevni avaz rekao da je Fiskalno veće BiH usvajanjem Globalnog fiskalnog okvira 2012.-2014. godine, "napravilo važan prvi korak u procesu pripreme budžeta institucija BiH postigavši dogovor o dva ključna parametra - okviru rashoda i zahvatanju s jedinstvenog računa novca prikupljenog od indirektnih poreza".

Na pitanje jesu li sada otklonjene sve prepreke za daljnju saradnju izmedju BIH i MMF-a, Suc je kazao da je, "ako se to bude tražilo, MMF spreman da počne razgovore o mogućem novom aranžmanu s vlastima". "Da bi takvi razgovori bili produktivni, važno je da vlasti BiH pripreme jasnu zajedničku ekonomsku strategiju, dogovore se o ciljevima politika i počnu da sprovode reforme koje su potrebne da bi bila osigurana fiskalna održivost u srednjem roku", rekao je predstavnik MMF-a.

Upitan kada bi pregovori mogli da počnu, on je kazao da očekuje da će "vlasti BiH i MMF u narednim sedmicama dogovoriti vremenski okvir za početak razgovora".

Prethodni aranžman sa MMF-om, vredan 1,2 milijarde evra, BiH je sklopila 2009. godine. BiH je preostalo da ove godine vrati 50 miliona evra, a naredne dve godine još po 300 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: