Ako smanje troškove jeftinije do CG

Niže cene avio-karata na relacijama prema Beogradu su moguće, ali tek nakon što svi smanje troškove, kažu u Montenegro erlajnsu.

Region

Izvor: SEEbiz

Četvrtak, 08.03.2012.

18:58

Default images

Oni navode da su dali svoj maksimalni doprinos a da bi svoje doprinos mogli da daju i aerodromi, kontrola letenja, snabdevači goriva, turističke agencije i ostali učesnici u tom lancu.

"Avio-karta do Beograda bi mogla da košta manje, jedino ukoliko bi svi učesnici u lancu avioindustrije snizili cijene svojih usluga i roba. Dakle, gore pomenuti akteri treba da snize cene svojih usluga. Tu mislimo na cene aerodromskih usluga, cene goriva, cene preleta i druge", rekao je portparol MA Nenad Marković. Prema Markovićevim rečima, MA prema Beogradu nudi avio-karte po ceni od 103 evra i u strukturi te cene vidi se koliko takse uzimaju učešće.

"Učešće taksi u ovoj ceni iznosi čak 93 evra. Ovde su uključene aerodromske takse oba aerodroma, bezbednosna i osiguravajuća taksa, kao i taksa izdavanja karte. Na cenu znatno utiče i cena goriva", naveo je Marković.

On je ocenio da bi se, ukoliko ostali učesnici snize svoje cene za 50 odsto, moglo ostvariti znatno smanjenje cene avio-karte.

"MA je ovakvu inicijativu pokretao u više navrata i upućivao ka svim subjektima koji učestvuju u odvijanju aviosaobraćaja, istovremeno se trudeći da putnicima i njihovim mogućnostima što više prilagodi cene svojih usluga. Što se nas tiče, mi smo dali svoj maksimum. Na ostalim subjektima je da daju svoj doprinos u cilju smanjenja cene avio-karte", istakao je Marković.

MA će, prema njegovim rečima, podržati svaku inicijativu od bilo kojeg subjekta koja može doprineti smanjenju tarifa, povećanju broja letova, “ne samo na ovoj destinaciji, već i na svim ostalim”.

"Takvo jedno rešenje može samo obradovati sve putnike koji koriste usluge naše kompanije, a i nas kao kompaniju, čija je težnja da cene naših karata budu što popularnije kod putnika, a komercijalno opravdane", dodao je Marković.

On je naveo da je Montenegro Airlines jedini učesnik u sistemu vazdušnog saobraćaja Crne Gore koji je izložen direktnoj konkurenciji brojnih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: