Hrvatski Monte Karlo u bankrotu?

Jedno od najatraktivnijih letovališta na Jadranu Opatija mogla bi da bankrotira, zbog izgubljenog sudskog spora.

Region

Izvor: Poslovni.hr

Četvrtak, 08.03.2012.

15:21

Default images

Kako piše hrvatski Novi list, mali akcionari Liburnia Riviera Hotela, Krešimir i Sandra Telebec, uspli su da dobiju sudski spor protiv Grada Opatije koji je pokrenut na osnovu zahteva da Grad Opatija preuzme zakonsku obvezu objavljivanja javne ponude o preuzimanju LRH po ceni od 6.000 kuna po akciji.

Presuda još nije pravosnažna, ali u Trgovačkom sudu u Rijeci potvrdili su da je spor vođen. List piše kako iz nezvaničnih izvora saznaje kako se presuda piše pa još uvek nije dostavljena na adresu Grada Opatije.

Novi list piše kako je na Trgovačkom sudu sličnu tužbu uložila i Udruga malih deoničara LRH koja od Grada traži da poštuje obvezu objavljivanja ponude za preuzimanje LRH po ceni od 6.000 kuna po akcijii.

Postane li "slučaj Telebec" pravosnažan i mali akcionari koji su tražili prisilan otkup akcija biće korak bliže naplati. Uspeju li oni u svojoj nameri, Grad Opatija će bankrotirati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: