CG: Sever uzalud traži pravdu?

Zahtevi radnika sa severa zemlje o reviziji neuspelih privatizacija legitimni i teorijski mogući, ali za državu neisplativi, kaže savetnik premijera Crne Gore.

Region

Izvor: Beta

Utorak, 06.03.2012.

08:58

Default images

Nekoliko hiljada radnika propalih preduzeća sa severa zatražilo je na protestu u Bijelom Polju preispitivanje neuspelih privatizacija, kazne za odgovorne, isplatu zaostalih zarada, otpremnina i povezivanje radnog staža.

Premijerov savetnik Predrag Stamatović je tim povodom za Televiziju Crne Gore kazao da bi revizija državu koštala mnogo vremena i novca, da "ona ne bi donela ništa dobro radnicima", te da je takav zahtev "korak unazad". Stamatović je objasnio da korak unazad znači vraćanje na koncept "revitalizacije velikih preduzeća", dok u vladi smatraju da je za sever "bolji mali i srednji biznis".

Savetnik crnogorskog premijera je kazao da u državnoj kasi nema novca za "reviziju socijalnih programa" i da otpremninu mogu dobiti samo oni radnici koji su dobili otkaz a nisu obeštećeni.

Prema proceni organizatora, ispred zgrade Osnovnog i Višeg državnog tuzilaštva u Bijelom Polju juče je protestvovalo oko 2.500 ljudi, preneli su podgorički mediji.

Radnici traže da pravosudni organi ispitaju prodaju preduzeća, odgovorne sankcionišu, da im se isplate zaostale zarade i otprmenine, poveže radni staž i subvencionišu računi za struju.

Najavili su da će, ukoliko im zahtevi ne budu ispunjeni, doći u Podgoricu i "pitati vladu za zdravlje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: