Krivokapić: Istorija se piše danas

Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić ocenio je da je Crna Gora pred "istorijskom" odlukom o svojoj ekonomskoj budućnosti.

Region

Izvor: Beta

Utorak, 28.02.2012.

13:40

Default images

"Kao što smo 1990. godine bili pred odlukom rat ili mir, danas smo pred odlukom o ekonomskoj budućnosti Crne Gore", rekao je Krivokapić u intervjuu Radiju Crne Gore.

Uoči današnje rasprave u Skupštini o sudbini Kombinata aluminijuma (KAP), Krivokapić je objasnio da je odluka o toj kompaniji od ključnog značaja za razvoj Crne Gore.

Skupštinska rasprava o KAP, povodom predloga Vlade da se preuzme dug kompanije prema Dojče banci - kako je Krivokapić objasnio - treba da pokaže "čistu računicu" ekonomske održivosti te fabrike.

Krivokapić je rekao da je Crna Gora doživela mnogo "pohara" ""od strane KAP".

"Stotine miliona su otišle iz KAP-a, KAP je najveća odlivna cev novca iz Crne Gore", kazao je Krivokapić, podsetivši da se to događalo pod raznim upravama te fabrike, čak i kad su njome upravljali ljudi iz Crne Gore.

Krivokapić koji je i lider Socijaldemokratske partije (SDP) - koalicionog partnera Demokratske partije socijalista, potvrdio je da su se te dve partije dogovorile o predlogu zaključaka o KAP-u, a jedan je dogovor da se raskine ugovor sa ruskim vlasnikom, grupom "EN plus".

Prema rečima Krivokapića, to su, zapravo, zaključci SDP, a trebalo bi da ih prihvati i opozicija jer je to, kako je objasnio, sada ključno pitanje države, važnije od pitanja državnih simbola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: