Montažne kuće iz RS idu u Afriku?

Montažne kuće iz Republike Srpske mogle bi uskoro da nađu kupce širom Afrike.

Region

Izvor: SRNA, Capital

Utorak, 28.02.2012.

10:28

Default images

Privredna delegacija Senegala boravila je u poseti opštini Milićevo u Republici Srpskoj, posle čega je ocenjeno da ta opština ima potencijala i mogućnosti za nastup na tržištu zapadne Afrike, prvenstveno sa proizvodima iz drvoprerađivačkog sektora i građevinarstva.

Privredne delegacije Senegala predvodio je Pap Tureom, vlasnik i predsednik senegalske Kooperacije “Konsultant”, koja povezuje 300.000 članova u 14 zapadno-afričkih država.

Senegalski privrednik rekao je da boravi u Milićima da bi se uverio u mogućnosti kojima raspolaže opština, zajedno sa kompletnom Republikom Srpskom, a što može da bude zanimljivo afričkom kupcu.

“S tim ciljem ovde smo obišli nekoliko privatnih drvoprerađivača i preduzeća. Zainteresovani smo da sa ovdašnjim partnerima ostvarimo dugoročnu saradnju, a posebno smo zainteresovani za proizvodnju i plasman montažnih kuća. Naravno, nijedan partnerski projekat nije lak, ali tu smo da bi krenuli korak po korak”, rekao je Ture.

Senegalski privrednici borave u Srpskoj posredstvom italijanske firme “Goma-eksport” i milićkog preduzeća “Savoks”, koje je već ostvarilo poslovne kontakte sa partnerima u toj afričkoj zemlji.

Vlasnik “Goma-eksporta” Milan Panić napomenuo je da ta firma sarađuje sa velikim brojem partnera u afričkim državama, između ostalog i sa senegalskom Vladom. “Reč je o kapitalnim investicijama državnog značaja u 14 afričkih zemalja. Ovde smo da vidimo šta Milići mogu da ponude u tom smislu i eventualno počnemo pregovore o saradnji”, naveo je Panić.

Dogovoreno je da već za 15 dana još jedna delegacija iz ove zapadno-afričke zemlje, možda i na ministarskom nivou, poseti Miliće, kada bi se moglo govoriti i o nekim konkretnijim poslovnim aranžmanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

14 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: