Hrvate poskupljenja teraju "preko"

Talas poskupljenja opet je naterao hrvatske građane da u kupovinu odlaze preko granice, pišu hrvatski mediji.

Region

Izvor: Poslovni dnevnik

Ponedeljak, 27.02.2012.

20:00

Default images

Oni navode da navika kupovanja "preko granice" nije nova ni specifična pojava kod građana Hrvatske, kao i da u određenim merama postoji i u drugim zemljama.

Podaci pokazuju da otprilike oko 15 odsto građana redovno svoje torbe puni u susednim zemljama, i to najčešće u Sloveniji.

Prema visini mesečnih primanja, najmanje u inostranstvu kupuju oni čija primanja su do 240 evra mesečno, ali i oni čija primanja premašuju 1.450 evra mesečno.

Građani koji najčešće prelaze granicu su oni koji zarađuju između 750 do 1000 evra i oni čija je plata između 450 i 650 evra.

Što se tiče samih proizvoda koji se najčešće kupuju, na prvom mestu nalaze se odeća i obuća. Odmah iza toga slede proizvodi lične higijene, razna sredstva za čišćenje, meso i mesne prerađevine, mleko i mlečni proizvodi, bezalkoholna pića, kafa i cigarete.

U manjoj meri kupovali su se i lekovi, bela tehnika, elektronika, nameštaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: