CG: Neće biti baš autoput do Srbije

Vlada Crne Gore prihvatila je ponudu Evropske investicione banke za finansiranje konsultantske studije o izgradnji autoputa od obale mora do granice sa Srbijom.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 26.01.2012.

18:05

Default images

Ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar je posle sednice Vlade rekao da je EIB spremna da sa 500.000 evra pomogne izradu studije koja bi trebalo da bude gotova za tri do šest meseci.

Lompar je kazao da se na tender za izradu studije javilo 13 potencijalnh konsultanata, a šest je pozvano da dostavi svoje ponude. Studija, kako je naveo, treba da objasni da li će se put prema severu Crne Gore graditi kroz privatno-javno partnerstvo ili klasičnim kreditiranjem.

Lompar je ponovio ranije objašnjenje da nije sigurno da li će se od Bara do Boljara, na granici sa Srbijom, graditi auto-put ili, kako je rekao, saobraćajnica "sa smanjenim standardima autoputa".

Vlada Crne Gore ranije je više puta najavljivala da će od Bara do Boljara biti izgradjen auto-put dugačak 170 kilometara, ali se odnedavno pominje moderna saobraćajnica koja ne bi imala karakter auto-puta.

Do sada je propalo nekoliko pokušaja da se nadje investitor za prvi crnogorski auto-put koji bi, prema ranije saopštenim računicama, koštao oko dve milijarde eura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: