Crna Gora gradi prugu do Kosova

Crna Gora bi u prvoj polovini godine trebalo da raspiše tender za izradu Studije opravdanosti gradnje pruge od Pljevalja preko Bijelog Polja i Berana do Kosova.

Region

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.01.2012.

14:47

Default images

U nedavno usvojenim ekonomskim smernicama crnogorske vlade za 2012. predviđeno je raspisivanje tog tendera, a izrada studije bi koštala 315.000 evra, preneo je portal SEEbiz.

Postoje dve varijante železničkog povezivanja Pljevalja sa prugom Bar - Beograd. Prva je povezivanje sa Bijelim Poljem kod Slijepač Mosta, a druga kod Mojkovca, koja se u prvi mah čini povoljnija.

Studija će pokazati koliko bi mogao da košta projekat železničkog povezivanja Pljevalja sa postojećom prugom.

Izgradnja pruge na toj relaciji bi značajno pomogla izvoznim aktivnostima pljevaljskog Rudnika uglja, ali i izvozu rude sa Kosova, čime bi se značajno povećao pretovar Luke Bar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: