Vlada CG pomaže plaćanje računa

Crnogorski ministar rada Numanović kaže da će biti proširen spisak korisnika kojima se subvencionira električna energija na 24 hiljade građana.

Region

Izvor: B92

Utorak, 24.01.2012.

08:35

Default images

Numanović je kazao da Vlada Crne Gore, proširenjem spiska za subvenconiranje električne energije, želi da pomognu najugroženije kategorije stanovništva.

Subvencija računa za utrošenu električnu energiju podrazumeva popust od 40 odsto na račune do 60 evra, a ukoliko je veći, račun se smanjuje za 24 evra On je rekao da će najnovije poskupljenje struje, koje je odobrila Regulatorna agencija za energetiku, biti obuhvaćeno subvencioniranjem.

Više hiljada građana Crne Gore protestovalo je u subotu ispred zgrade Vlade u Podgorici zbog teškog socijalnog i ekonomskog stanja u toj državi, zahtevajući ukidanje poskupljenja struje.

Organizatori okupljanja, Unija slobodnih sindikata, Mreža za afirmaciju nevladinog sektora i Studentska unija, poručili su da će, ukoliko Vlada ne nađe način da ukine najnovije poskupljenje struje, ponovo organizovati protest.

Na protestu su zahtevane i ostavke članova RAE, koja je odobrila poskupljenje struje.

U Crnoj Gori je nakon nove godine došlo do poskupljenja struje i akciznih roba, dok se benzin prodaje po rekordnim cenama, što predstavlja novi udar na standard građana.

Crnogorski građani strahuju da, nakon poskupljenja goriva i struje, postoji opasnost od povećanja cena ostalih proizvoda i usluga, kao što se to već desilo sa akcijskim robama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: