Priznali korupciju, Telekom prodat

Direktor Telekoma Crne Gore Ridiger Šulc kaže da ne strahuje od mogućeg raskida ugovora o privatizaciji te kompanije i najavio nova ulaganja.

Region

Izvor: B92

Sreda, 18.01.2012.

16:45

Default images

Šulc je rekao da "postoje neki elementi kriminalne radnje" i da je "istraga je u toku" oko podmićivanja visokih državnih službenika tokom privatizacije Telekoma Crne Gore.

On je naveo da će Telekom Crne Gore, sve dok bude trajala istraga o mogućoj korupciji, biti otvoren za sve zahteve koje budu postavile domaće i međunarodne relevantne institucije.

Mediji su ranije objavili da je "najmanje troje " visokih službenika Crne Gore podmićeno sa više od sedam miliona evra. Osim nekoliko uopštenih opaski u vezi sa medijskim navodima o korupciji, Šulc nije htio ništa precizno da kaže, jer, kako je objasnio, "nema pravnog osnova " da o tome govori bez sagasnosti većinskog vlasnika, a to je Mađarski, donosno, Dojče telekom.

Šulc je potvrdio da je Mađar telekom postigao nagodbu o poravnanju sa Američkom agencijom za hartije od vrednosti i Ministarstvom pravde SAD, nakon tužbe da je u toku privatzacije Telekoma Crne Gore i Telekoma Makedonije bilo podmićivanja državnih funkcionera.

Prema njegovim rečima sličnih situacija, koruptivnih radnji, bilo je i u drugim zemljama, čak i u Nemačkoj.

Šulc je upozorio da će pisanje o negativnim aspektima "jedne velike investicije" kao što je kupoprodaja Telekoma loše uticati na raspoloženje potencijalnih investitora u razvojne projekte u Crnoj Gori.

Telekom Crne Gore je prodat Mađarskom telekomu, koji je vlasnistvo Dojče telekoma u martu 2005. godine. Crnogorska vlada je na internet sajtu objavila ceo paket dokumenata koji se odnose na privatizaciju Telekoma Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: