Država da kupi akcije Merkatora

Ako Slovenija, objavi ponudu za preuzimanje Merkatora veću od 221 evra za deonicu, odustaće se od prodaje Merkatora Agrokoru.

Region

Izvor: business.hr

Subota, 14.01.2012.

15:39

Default images

Ovo su poručili iz Nove ljubljanske banke, koja je u večinskom vlasništvu države, koja je u prodaji Merkatora gledala samo finansijski interes.

Ako država bude uspela da dispciplinuje svoju banku, moguće da će prodaja biti blokirana pre skupštine deoničara NLB-a. Inače, banka ima 10,75 posto deonica Merkatora, ali je i većinski vlasnik Pivovarne Laško čiji udeo u tom lancu iznosi 23,34 posto.

Za sada prodaja je zamrznuta i to zbog ponude za preuzimanje PL-a koju je dao Merkator kako bi sprečio svoju prodaju Todoriću.

Dilemu će rešiti deoničari PL-a na skupštini koja će se održati 30. januara. Mali deoničari Pivovarne Laško, prema pisanju slovenačkih medija, podijeljeni su. Dio ih smatra kako bi za njezinu budućnost bila bolja dobra ponuda Merkatora nego da Pivovarna proda Agrokoru svoj udeo u tom trgovačkom lancu.

Drugi pak ocenjuju da bi PL, preuzme li ga Merkator, bio samo na gubitku jer bi ostao bez polica u drugim lancima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: